5 participanți
Un suflet pierdut
Marius91- Mesaje : 100
Data de inscriere : 10/07/2011
Varsta : 33
- Mesaj n°1
Un suflet pierdut
- Iubita, pune repede un cearceaf pe altar! ii spuse Marius sotiei sale.
Valen_tina- Mesaje : 14
Data de inscriere : 12/07/2011
- Mesaj n°2
Re: Un suflet pierdut
Valentina fugi repede si aduse un cearceaf pe care il puse pe altar.
- Mesaj n°3
- Multumesc draga mea, ii spune Marius sotiei sale apoi se apropie si aseaza trupul surioarei sale pe altar uitandu-se catre preoteasa. Ce trebuie sa facem acum?
Oasis- Mesaje : 38
- Mesaj n°4
- O sa lasam o candela aprinsa la capataiul ei, Daca doriti sa petreceti noaptea langa ea, este permis. Maine o sa facem slujba de inmormantare.
Oasis aprinse candela, apleca fruntea si rosti o rugaciune, tinand in mana un sirag de matanii.
Jah s-o odihnesca! Va las acum, dragii mei, sa vegheati in familie.
Oasis parasi capela, era placut afara si simtea nevoia sa faca o plimbare si sa-si mai puna gandurile in ordine.
- Mesaj n°5
Dupa plecarea preotesei, Marius ramasese langa trupul surioarei sale si isi petrecuse toata noaptea acolo, privind-o si rugandu-se ca aceasta sa se trezeasca, dar in zadar.
- Mesaj n°6
Valentina ramase alaturi de sotul ei, incercand sa il consoleze. Vroia ca toate acestea sa nu se fi intamplat, insa nu mai putea sa dea timpul inapoi.
Myraluz- Mesaje : 51
- Mesaj n°7
Myra statea in pragul usii incercand sa-si domoleasca bataile inimii si sa-si infraneze lacrimile ce ii invadau ochii.Durerea ce statea intiparita pe chipul lui tati, o facea sa isi doreasca sa il ia in brate si sa il aline asa cum facea el cu ea cand era mica,dar stia ca nimic nu ii poate vindeca rana adanca,poate doar timpul...Cu pasi usori se indrepta spre altar si se aseza intre parintii ei, privind la chipul impietrit si rece al matusii Kath,care disparuse atat de brusc si de misterios din vietile lor.Seninatatea inscrisa pe fata celei moarte, o facu sa se gandeasca, ca ajunsese intr-un loc mai bun decat aceasta lume iar Stapanul cerurilor o primise cu bratele deschise.
Myraluz ofta si lasa durerea sa o cuprinda,atat pentru disparitia nedreapta a lui Kath cat si pentru suferinta pe care o produsese in sufletele celor dragi,dar si in al ei.
Lacrimile o luara la vale pe obraji, incepand drumul lung si incet,de vindecare a ranii din suflet...
Myraluz ofta si lasa durerea sa o cuprinda,atat pentru disparitia nedreapta a lui Kath cat si pentru suferinta pe care o produsese in sufletele celor dragi,dar si in al ei.
Lacrimile o luara la vale pe obraji, incepand drumul lung si incet,de vindecare a ranii din suflet...
- Mesaj n°8
Ceremonia de inmormantare incepu in prima parte a zilei, sa tot fi fost pe la orele zece. Soarele urcase binisor pe cer si ziua parea a fi foarte calduroasa, desi era mijlocul lunii Rapciune.
Groparul sapase groapa in gradina din spatele capelei, se pare ca asta fusese dorinta raposatei, sa fie inmormantata sub cerul liber, la umbra unui stejar falnic.
Sicriul era asezat pe un catafalc invelit in catifea neagra. Katheryna parea ca doarme, chipul nu avea urma de incrancenare.
In jurul catafalcului sedea familia. Coroanele de flori asezate jur imprejur aratau omagiul familiilor vecine, chiar daca acestia, dintr-un motiv sau altul, nu venisera la ceremonie.
Oasis privi pe rand membri familiei inainte de a-si acoperi crestetul cu gluga rasei bisericesti.
Inchina cruce si spuse:
- Dragii mei, sa ne rugam Marelui Jah si sa rostim impreuna crezul, pentru sufletul Katherynei si pentru sufletul nostru, celor care am ramas in urma ei pe aceste taramuri efemere, nu se stie pentru cata vreme.
Cred în Jah, Tatăl Atotputernic,
Creatorul Cerului şi al Pământului,
Al Iadului şi al Raiului,
Judecătorul inimii noastre până în ora în care murim.
Şi în Aristotel, profetul,
Fiul lui Nicomaque şi Phaetis,
Trimis să arate calea înţelepciunii
Şi legile divine ale universului oamenilor rătăciţi.
Deasemenea cred în Hristos,
Fiul Mariei şi al lui Iosif.
Cel care şi-a dedicat viaţa ca să ne arate drumul spre Rai.
Deşi a pătimit în timpul lui Pilat din Pont,
A murit ca un martir ca să ne salveze pe noi.
S-a alăturat Soarelui unde aşteptă Aristotel de-a dreapta Tatălui.
Cred în Acţiunea Divină;
În Sfânta Biserică Romană Aristoteliană;
În comuniunea sfinţilor;
În iertarea păcatelor;
În Viaţa Eternă.
Amin!
Groparul sapase groapa in gradina din spatele capelei, se pare ca asta fusese dorinta raposatei, sa fie inmormantata sub cerul liber, la umbra unui stejar falnic.
Sicriul era asezat pe un catafalc invelit in catifea neagra. Katheryna parea ca doarme, chipul nu avea urma de incrancenare.
In jurul catafalcului sedea familia. Coroanele de flori asezate jur imprejur aratau omagiul familiilor vecine, chiar daca acestia, dintr-un motiv sau altul, nu venisera la ceremonie.
Oasis privi pe rand membri familiei inainte de a-si acoperi crestetul cu gluga rasei bisericesti.
Inchina cruce si spuse:
- Dragii mei, sa ne rugam Marelui Jah si sa rostim impreuna crezul, pentru sufletul Katherynei si pentru sufletul nostru, celor care am ramas in urma ei pe aceste taramuri efemere, nu se stie pentru cata vreme.
Cred în Jah, Tatăl Atotputernic,
Creatorul Cerului şi al Pământului,
Al Iadului şi al Raiului,
Judecătorul inimii noastre până în ora în care murim.
Şi în Aristotel, profetul,
Fiul lui Nicomaque şi Phaetis,
Trimis să arate calea înţelepciunii
Şi legile divine ale universului oamenilor rătăciţi.
Deasemenea cred în Hristos,
Fiul Mariei şi al lui Iosif.
Cel care şi-a dedicat viaţa ca să ne arate drumul spre Rai.
Deşi a pătimit în timpul lui Pilat din Pont,
A murit ca un martir ca să ne salveze pe noi.
S-a alăturat Soarelui unde aşteptă Aristotel de-a dreapta Tatălui.
Cred în Acţiunea Divină;
În Sfânta Biserică Romană Aristoteliană;
În comuniunea sfinţilor;
În iertarea păcatelor;
În Viaţa Eternă.
Amin!
Ultima editare efectuata de catre Oasis in Mier Sept 14, 2011 1:39 pm, editata de 1 ori
- Mesaj n°11
Oasis asculta vocile stinse de durere a celor prezenti si continua ritualul:
- Dupa toate cautarile noastre, care s-au incrucisat de-a lungul vremii cu ale sale, Katheryna va ajunge la Tine, in sfarsit, Doamne!
Dupa prietenia pe care a primit-o de-a lungul vietii si pe care a daruit-o la randul ei, ca principiu calauzitor in viata sa, daruieste-i prietenia Ta, Doamne.
Dupa durerea si lacrimile care i-au impovarat viata, lumineaza-i calea catre eternitate, caci Tu esti singurul in masura sa ne daruiesti linistea dupa care tanjim intreaga viata.
Ultima editare efectuata de catre Oasis in Mier Sept 14, 2011 1:40 pm, editata de 1 ori
- Mesaj n°12
- Doamne, nu iti intoarce privirea de la prietenul nostru
- Mesaj n°13
Doamne, nu iti intoarce privirea de la prietenul nostru!
--Trubadurul- Mesaje : 19
Data de inscriere : 14/07/2011
- Mesaj n°14
Cu pasi nesiguri, sprijinindu-se de umarul doicii, slabit si palid, Villon intra in capela si abia indrazni sa se apropie de altar, cu inima franta. Isi facu semnul crucii si, desi incerca, nu reusi sa raspunda si el, alaturi de ceilalti...
- Mesaj n°15
Dragii mei, stim cu totii ca in scurta ei viata Katheryna nu a reusit sa ni se alature in credinta aristoteliana prin taina botezului. Din nefericire moartea i-a fost fulgeratoare si nu am avut prilejul sa savarsim botezul, desi mereu si-a marturisit acesta dorinta. Dar vremurile tulburi pe care le-am trait, razboiul si framanarile ce au avut loc pe pamanturile valahe,au facut-o sa amane mereu ceremonia botezului.
Ne-a fost alaturi la bine si la greu, cunoastem cu totii sufletul ei bun si generos precum si faptele ei.
Cu siguranta botezul aristotelian ne apropie de Jah, dar faptele noastre cantaresc in egala masura.
De aceea, am sa inchin rugaciune spre Domnul si o sa cer indurare in numele ei, stiind ca Jah este mare si indurator si o s-o primeasca alaturi de el chiar daca ritul botezului nu a fost savarsit.
"Doamne, intoarcem catre tine sperantele noastre in momentul in care trupul prietenei noastre dragi va disparea. Da-ne speranta de a o vedea alaturi de Tine, in veacul vecilor."
Un acolit care se afla in apropierea preotesei aseza langa sicriu un cos de rachita.
Ne-a fost alaturi la bine si la greu, cunoastem cu totii sufletul ei bun si generos precum si faptele ei.
Cu siguranta botezul aristotelian ne apropie de Jah, dar faptele noastre cantaresc in egala masura.
De aceea, am sa inchin rugaciune spre Domnul si o sa cer indurare in numele ei, stiind ca Jah este mare si indurator si o s-o primeasca alaturi de el chiar daca ritul botezului nu a fost savarsit.
"Doamne, intoarcem catre tine sperantele noastre in momentul in care trupul prietenei noastre dragi va disparea. Da-ne speranta de a o vedea alaturi de Tine, in veacul vecilor."
Un acolit care se afla in apropierea preotesei aseza langa sicriu un cos de rachita.
- Mesaj n°16
-Doamne, te rugam, primeste-o in casa ta!
--Trubadurul- Mesaje : 19
Data de inscriere : 14/07/2011
- Mesaj n°17
- Doamne, te rugam, primeste-o in casa ta! sopti aproape neauzit.
- Mesaj n°18
-Doamne, te rugam, primeste-o in casa ta!
- Mesaj n°19
Tristetea de pe chipurile prietenilor facea sa-i para si mai grea sarcina pe care trebuia sa o duca la bun sfarsit. Proteasa aprinse lumanarile aflate la capataiul Katherynei.
- Iata semnul luminii! Prietenia este lumina lumii si este flacara care ne incalzeste inima. Aceasta va lumina calea Katherynei pentru a ajunge cu bine in imparatia Domnului!
Oasis facu semnul crucii desupra sicriului si asupra micii adunari.
- Mesaj n°20
Marius se inchina de trei ori, apoi lua o lumanare si o aprinse langa capul surorii sale.
- Ai grija Doamne de sufletul ei bun! Amin!
- Ai grija Doamne de sufletul ei bun! Amin!
- Mesaj n°21
- Iata semnul prieteniei!
- Katheryna, asezam acese daruri pe sicriul tau, semn al prieteniei noastre, al rugaciunii noastre, al inimii noastre.
Spunand acestea Oasis aseza in cos un sirag de matanii.
- Sa-ti fie drumul lin si sufletul impacat, draga mea.
Apoi se intoarse catre credinciosii ce pastrau o tacere deplina:
- Acum familia si prietenii celei disparute isi pot lasa darurile in cos, in semn de prietenie. Continutul acestui cos va fi donat celor saraci dupa ceremonie. Cine doreste, se poate apropia pentru a-si lasa darul si pentru a spune cateva cuvinte.
Se trase deoparte si lasa loc prietenilor si familiei.
- Katheryna, asezam acese daruri pe sicriul tau, semn al prieteniei noastre, al rugaciunii noastre, al inimii noastre.
Spunand acestea Oasis aseza in cos un sirag de matanii.
- Sa-ti fie drumul lin si sufletul impacat, draga mea.
Apoi se intoarse catre credinciosii ce pastrau o tacere deplina:
- Acum familia si prietenii celei disparute isi pot lasa darurile in cos, in semn de prietenie. Continutul acestui cos va fi donat celor saraci dupa ceremonie. Cine doreste, se poate apropia pentru a-si lasa darul si pentru a spune cateva cuvinte.
Se trase deoparte si lasa loc prietenilor si familiei.
- Mesaj n°22
Marius se apropie de sicriu, baga mana la buzunarul hainii si scoase de acolo un medalion, medalionul cu insemnul familiei, cel pe care Marius nu apucase sa il daruiasca surioarei sale dupa intoarcerea ei acasa.
- Doresc ca acest medalion sa nu fie dat si sa ramana aici, pe pieptul surioarei mele... spuse el cu greu.
- Doresc ca acest medalion sa nu fie dat si sa ramana aici, pe pieptul surioarei mele... spuse el cu greu.
- Mesaj n°23
Myra se apropie si ea lasand in cos o bocceluta bine legata.Adunase in ea majoritatea hainutelor ei de cand era mica si o multime de jucarii.
-Tie nu-ti vor mai fi de folos cu adevarat matusa Kath,dar sunt sigura ca vor feri de frig si vor bucura inimile multor copii sarmani...
-Tie nu-ti vor mai fi de folos cu adevarat matusa Kath,dar sunt sigura ca vor feri de frig si vor bucura inimile multor copii sarmani...
- Mesaj n°24
Oasis asculta dorinta lui Marius si lasa medalionul pe pieptul Katherynei.
Facu semn slujitorilor ca pot inchide sicriul. Rosti o ultima rugaciune dupa care privi cum sicriul e coborat in groapa. Arunca o mana de pamant deasupra:
- Sa-ti fie tarana usoara si Jah sa vegheze asupra sufletului tau, Katherina!
Se indeparta incet de mormant, lasand familia sa-si ia adio.
Facu semn slujitorilor ca pot inchide sicriul. Rosti o ultima rugaciune dupa care privi cum sicriul e coborat in groapa. Arunca o mana de pamant deasupra:
- Sa-ti fie tarana usoara si Jah sa vegheze asupra sufletului tau, Katherina!
Se indeparta incet de mormant, lasand familia sa-si ia adio.
- Mesaj n°25
Marius ingenunche langa mormant in timp ce lacrimile i se prelingeau pe obraji apoi cadeau pe mormant.
- Adio surioara mea!
- Adio surioara mea!
|
|